NYTT NYTT.

Nisse Lindvall, katt (privat ägo)  Blomvas, Nisse Lindvall

EFTERLYSNING

Katt (privat ägo). Konstnär Nisse Lindwall. Nisse målade gärna katter och blommor.

Per den 18 sept 2017 har vi fått flera trevliga telefonsamtal. Vi är uppe i ca 14 tavlor av Nisse. Vi kan redan nu lova att det blir en trevlig utställning. Vi ska även försöka trycka upp ett blad som berättar om båda våra konstnärer. Då ska vi även skriva litet kort om hur dom två levde sina dagar.

NISSE LINDWALL (konstnär olja) och INGLA ALSHAMMAR (keramik) - två konstnärer som har anknytning till vår Bygd. Båda avlidna. Dessa båda vill vi uppmärksamma vid vår kulturhelg den 11-12 november kl 12-15 (båda dagarna).

Nisse bodde i Norrtälje men hade sommarbostad i Karby Estuna. Ingla hade sin ateljé i Roslagsbro och var ofta gäst i vår bygdegård. Hon har också gjort och skänkt en fint konstverk till oss.

Vi är tacksamma för att få låna konst som dessa två gjort. Vi hänger och gör iordning utställningen på fredagen före - d v s den 10 november kl 10-15 finns vi i Bygdegården.

TILLÄGG 15 september: Dagens annons i Norrtelje Tidning har givit resultat. Tack ni som ringt. Vi är snart uppe i 10 tavlor av Nisse - och fler blir det. Vi har också fått en hel del berättelser om honom som kommer att återges i ett blad som delas vid utställningen 11-12 nov 2017

 Foto: Nisse Lindwall (fotograf Esse Jansson).

Utställningen består av inlånad konst. Nisse Lindvall

September 2017

Ingla Alshammar

Ingla Alshammar - fotogr Esse Jansson Ingla keramik i Bygdegården

Ingla Alshammar var verksam som keramiker under många år. Hon utsmyckade kyrkor (altartavlor) och mycket annat. Hon hade verkstad i Roslagsbro, Norrtälje och på äldre da´r i Grisslehamn.

Vi i Bygdegården har en del av hennes konst men nu hoppas vi får låna mer av hennes keramik av allmänheten. Ring 0706-938877, Bengt Ericsson om du har något vi kan få låna.

Malin Larsson, är keramiker och drejar i samma lokaler där Ingla jobbade en gång i tiden. Malin kommer till vår utställning och visar en liten del av sin fina produktion.

Malin Larsson