DAGBOK

Sidan har upphört.

 

Om du vill framföra något till oss i föreningen använder du "KONTAKTA OSS".

GÅVA

2010-11-16

Estuna Bygdegårdsförening har fått motta en generös gåva från Ivar Karlsson. Gåvan överlämnas i samband med att hans hustru Kerstin Karlsson har avlidit. Kerstin är född och uppvuxen i Estuna. Hon gick också i skola just i Bygdegården.

Under flera år - medan Kerstin fortfarande levde - har makarna pratat om att skänka en summa till bygdegården. Beloppet, 25 000 kr, kom till Bygdegårdens konto precis vid den tidpunkt då föreningen tillsammans med andra anbudsgivare skulle lämna anbud på de två figurer som var till salu i samband med  minnesutställningen S Husman. (En rospigg och en gubbe med käpp, foto).

 

Styrelsen för Estuna Bygdegårdsföreningen bestämde att lämna ett något högre bud än vi tänkt från början. Vi såg en möjlighet att vid ett ev köp kunna hänföra förvärvet till Kerstins och Ivars gåva. Det visade sig att bygdegårdsföreningens bud blev det högsta för båda gubbarna. Styrelsen har vid möte den 15 nov informerats och protokollfört hela förloppet.

 

Vid Bycaféet tisd 16 nov informerade ordförande i förening de ca 25 församlade deltagarna - där även Ivar Karlsson var närvarande - om förvärvet och bakgrunden.

 

Nu finns Husmangubbarna i bygdegården med en textskylt som berättar om gåvan. Tack vare den kom gubbarna hem till Flemingsberg, granne till Husmans bostad och snidesverkstad. Föreningens styrelse riktar ett stort tack till Ivar. Gåvan kommer att förvaltas på bästa sätt. /Bengt Ericsson, ordf 2010-11-16

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)