DAGBOK

Sidan har upphört.

 

Om du vill framföra något till oss i föreningen använder du "KONTAKTA OSS".

Ett brev från Lohärad.

2013-01-21

(21 jan) - *Lohärads Hästförsäkringsförening* Vi har fått ett glädjande meddelande - ett brev - från Lohärads Hästförsäkringsförening genom Bertil Larsson i Himmine, Lohärad.

Så här lyder brevet; Till Estuna Bygdegårdsförening; Lohärads Hästförsäkringsförening skall gå i frivillig likvidation. Styrelse och revisorer har beslutat att föreningens tillgångar skall delas ut till ideellt arbetande föreningar i orten. För Estuna Bygdegårdsförening kommer 11 000 kr att sättas in på bankgiro 5651-9077.

Pengarna, 11 000 kr, landade på vårt bankgirokonto idag och blir ett gott tillskott i vår verksamhet. Vi riktar ett stort tack till våra grannar i Lohärad.

KOMMENTAR: Hästförsäkringsföreningar var något som vanligtvis bildades i slutet av 1800-talet och verksamheten fanns en bra bit in på 1900-talet. Syftet var att vid oväntad sjukdom, skada eller då häst avlidit ersätta i den omfattning försäkringen hade. De flesta föreningar av detta slag var små och lokala. Anslutna bönder/hästägare betalade en årlig premie. Många har upphört.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)